Ίσως η είδηση αναφορικά με τον SARS-CoV-2 η οποία έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε να ήταν η επαναμόλυνση με τον ιό ενός πρώην ασθενούς.
Η είδηση διαδόθηκε μέσω ανακοίνωσης του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, η οποία αφoρούσε την αποδοχή και την επικείμενη δημοσίευση του σχετικού άρθρου στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Infectious Diseases».
Με άλλα λόγια, οι πλήρεις λεπτομέρειες του εν λόγω άρθρου, το οποίο υπογράφουν ερευνητές του ανωτέρω πανεπιστημίου, δεν έχουν γίνει γνωστές.
Από αυτά που έχουν διαρρεύσει ωστόσο, φαίνεται ότι ένας άνδρας ηλικίας 33 χρόνων ο οποίος τον Μάρτιο είχε δεχτεί μόλυνση με τον ιό και είχε νοσηλευθεί με ήπια συμπτώματα, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ για τον ιό στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ επιστρέφοντας από ταξίδι στην Ευρώπη και έτσι αποκαλύφθηκε ότι ήταν ξανά θετικός.
Αυτή τη φορά δεν ανέπτυξε συμπτώματα.
SARS-CoV-2: Οι ανατροπές με τα νέα επιστημονικά δεδομένα Δεν ήταν η πρώτη αναφορά για πρώην ασθενή ο οποίος επαναμολύνεται.
Πάντως, όλες τις προηγούμενες φορές τα πράγματα ήταν κάπως συγκεχυμένα, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ήταν ξεκάθαρο αν όντως επρόκειτο για επαναμόλυνση ή για αναζωπύρωση της πρώτης μόλυνσης.
Από αυτά που έχουν διαρρεύσει όμως για την περίπτωση του 33χρονου από το Χονγκ Κονγκ συμπεραίνει κανείς ότι πρόκειται όντως για επαναμόλυνση.
Ειδικότερα, οι ερευνητές που είχαν προβεί σε γενετική ανάλυση του στελέχους του ιού το οποίο είχε μολύνει τον άνδρα την πρώτη φορά, προέβησαν σε γενετική ανάλυση και του δευτέρου στελέχους.
Από τη σύγκριση των δύο διαφαίνεται η σιγουριά για την επαναμόλυνση: όχι μόνο ο αριθμός των διαφορών (βρέθηκαν 24 διαφορές ανάμεσα στις δύο αλληλουχίες γενετικού υλικού), αλλά και το είδος ορισμένων από αυτές είναι τέτοιο ώστε να αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται για το ίδιο στέλεχος.
Τι σημαίνει όμως η σιγουριά ότι πρόκειται για επαναμόλυνση; Σημαίνει άραγε ότι η ανοσία που αποκτά όποιος μολύνεται με τον ιό δεν είναι ικανή να τον προστατεύσει σε επόμενη «συνάντ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr



















